5 jaar Mediawijs - Mediawij5

Nieuws

5 jaar Mediawijs - Mediawij5

Vijf jaar geleden zag het Kenniscentrum Mediawijsheid het levenslicht. Als van baby tot kleuter, groeiden we van een concept tot een autonome, zelfstandige en proactieve organisatie. Al doende leerden we veel bij, uit eigen projecten maar ook door met anderen samen te werken. Zo zetten we in vijf jaar tijd grote stappen vooruit. Dit magazine neemt jou als lezer mee door onze reis.

We bespreken er wat mediawijsheid is, welke competenties je hiervoor nodig hebt en hoe mediawijs de Vlaming is. En, testen ineens ook hoe het met jouw mediawijsheid gesteld is. Daarnaast, geven we een mooi overzicht van iedereen die in Vlaanderen aan mediawijsheid werkt. Zo krijg je er een pak nieuwe visitekaartjes bij. Want ook jij kan, samen met anderen, helpen om Vlaanderen een stukje mediawijzer te maken.

Samen kijken we naar de voorbije vijf jaar, maar ook naar de toekomst. Waar kunnen we het beter doen? Hoe blijven we mee? Want mediawijsheid zal altijd een work in progress blijven, met nieuwe inzichten vanuit de praktijk, het beleid of wetenschappelijk onderzoek. De realiteit van de mediagebruikers verandert permanent, dus moeten we een vinger aan de pols blijven houden. Dit magazine is alvast een eerste stap in de goede richting.

Veel leesplezier